
Diş Ağrısı İçin Evde Yapılan Tedaviler
Mısırlılar muska takarlardı, Aztekler acı biber çiğnerlerdi, eski Yunanlılar ise eşek sütü içerlerdi. Diş ağrısını geçirmek eskiden beri en büyük mücadelelerimizden biri oldu. Ağrının büyük bir sorun olabileceğini biliyoruz, bu nedenle diş randevunuzu beklerken yararlanmanız için en etkili ev tedavilerine yönelik kullanışlı bir rehber hazırladık.
Ancak daha önce diş ağrısına tam olarak neden olan şeyin ne olduğuna bir göz atalım.
Yaygın sebepler
Bir günden uzun süre dişiniz ağırırsa, diş hekiminizden randevu almalısınız. Diş hekiminiz ağrının kesin kaynağını belirleyecektir, ancak en yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:
- Çürük
- Gevşeyen dolgu
- Kırık bir diş
- Diş apsesi
- Diş kökünde enfeksiyon
Ayrıca diş ağrısına neden olan tıkanmış sinüslerden de şikâyet ediyor olabilirsiniz. Şüpheleriniz varsa doktorunuza danışmalısınız.
Bunları Da Beğenebilirsin
Signal Nature Elements Charcoal White&Detox 75 ML Diş Macunu
Daha beyaz* ve temizlenmiş dişler, kömür tozu ile 8 etkili koruma.
Signal Nature Elements Karbonat & Nane 75 ML Diş Macunu
Dişlerinizi derinlemesine temizler, ferah bir nefes sağlar ve 8 etkili koruma sağlar.
Signal Nature Elements Coco White 75 ML Diş Macunu
Dişlerinizin doğal beyazlığını* geri getirmeye yardımcı olur ve 8 etkili koruma sağlar.
Acıyı nasıl hafifletebilirim?
- Karanfil yağı: Bir pamuğa iki damla karanfil yağı damlatın ve hafifçe dişinizin üstüne koyun. Karanfil yağı ağrı için doğal bir anestezik ve dezenfektan özelliği olan öjenol içerir.
- Tuzlu Su: Bir çay kaşığı tuzu bir bardak kaynar suda eritin, soğumasını bekleyin ve 30 saniye boyunca ağzınızın içinde döndürün. Tuzlu su, fazla sıvıyı çıkararak dişeti şişmesini azaltır ve etkilenen bölgeyi temizler.
- Buz Küpü: Bir veya iki buz küpünü plastik bir poşete koyun, etrafına ince bir bez sarın ve sinirleri uyuşturmak için ağrılı diş üzerine gelecek şekilde yanağınıza yaklaşık 15 dakika boyunca bastırın.
- Ağrı kesiciler: Ağrı dayanılmaz hale gelirse, her zaman ibuprofen gibi bir analjezik alabilirsiniz.
Bu çözümler geçici önlemler olarak etkili olabilmekle birlikte, sorunun temel sebebini gidermezler. Daha fazla çürüğü ve diş kaybını önlemek için diş hekimlerinizden randevu almayı unutmayın.