
Ağız Kokusu Hakkındaki Beş Efsane
Kimse ağız kokusu sorunu yaşamak istemez. Bu, herkesi rahatsız eder ve kişiyi sosyal ortamlarda kötü duruma düşürebilir. Ağız kokusu ortak bir sorundur ve baş etmesi genellikle kolaydır. Kötü ağız kokusu hakkında çok fazla yanlış bilgi olduğunu biliyoruz, bu yüzden bu sorunu çözmeye başlamadan önce gerçekleri ele alalım:
Kötü ağız kokusu yediğimiz gıdalardan kaynaklanır
Hem evet, hem hayır. Sarımsak veya soğanla yapılan yiyecekleri tüketirseniz, etkisi geçici olur. Diğer yandan,kronik ağız kokusu, kötü ağız bakımı sonucu ağzın arka tarafında, dil altında biriken bakterilerin fazla miktarda kükürt üretmesidir.
Ağzımın kötü kokup kokmadığını anlayabilirim
Ellerinizle ağız ve burnunuzu tutarak ağzınızın kokup kokmadığını anlayamazsınız. Kötü koku ağzın arkasından kaynaklanır ve yalnızca konuştuğunuzda ileriye ve ağzınızdan dışarıya çıkar. Ağız kokusundan endişeleniyorsanız yakın bir arkadaşınızdan veya bir aile üyesinden sizin için test etmesini isteyin.
Ağız kokusu mideden kaynaklanır
Her zaman değil. Ağız kokusu bazen mide bağırsak sistemi problemlerinin bir belirtisi olabilir. Ancak, araştırmalar ağız kokusunun %85'inin ağzın arka kısmından, burada dilin altında bulunan ve kükürt üreten bakterilerden kaynaklandığını gösteriyor. Bu nedenle dilinizi temizlemek iyi bir nefes için gereklidir.
Dişlerimi fırçalıyorum, bu yüzden ağzım kokmuyor
Tek başına fırçalama tüm bakterilerden kurtulmanızı sağlamaz. Görünmeyen gıda parçacıkları ve bakteriler dilde ince bir tabaka altında gizlenir. Bu nedenle, mutlaka bir dil temizleyici kullanmalısınız. Ardından her zamanki gibi diş ipi kullanmayı ve ağzınızı durulamayı ihmal etmemelisiniz.
Ağız kokusunu kontrol etmek için bir ağız bakım suyu kullanabilirim
Aceleyle ağız bakım suyu kullanmak sadece sorunu geçici olarak maskeleyecektir. Ağzınızdaki bakterileri kontrol etmek için düzenli olarak dişlerinizi fırçalamal, dilinizi temizlemeli, diş ipi kullanmal ve ağzınızı durulamalısınız.
Eğer kronik ağız kokunuz olduğunu düşünüyorsanız, tıbbi bir durumun işareti olabileceği için doktorunuzla görüşmelisiniz. Ancak endişelenmeyin, ister kronik ister kısa süreli olsun, ağız kokusunu her gün biraz bakımla kontrol etmek kolaydır.