
Bebeklerde ve Çocuklarda Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?
Bebek ve çocuklarda diş enfeksiyonu her ebeveyn için endişe verici olabilir ancak erken teşhis, uzman müdahalesi, dikkat ve özenli bakımla sorunun üstesinden gelinebilir.
Uzmanlar, çocuk ve bebek diş eti iltihabı konusunda ebeveynlerin dikkat göstermesi gerektiğinin özellikle altını çizer. Apse, bağışıklık sisteminin diş etindeki yabancı cisme verdiği olağan bir tepkidir. Ancak müdahale gerektirir ve tedavi edilmediği durumlarda büyük sorunlara yol açabilir. Ağız hijyeninin sağlanması ve olası problemlerin önüne geçilmesi için apsenin belirtilerini bilmeli ve uzman desteği almaktan çekinmemelisiniz.
Çocuk ve Bebek Diş Eti İltihabı Nedenleri
Bebeklerde diş apsesi, genellikle diş çıkarma sürecinde görülür. Ancak 6. ay itibarıyla çevreyi keşfetmeye başlayan bebeklerin nesneleri ağızlarına götürmeleri, damaklarına sertçe bu nesnelere çarpmaları ve ısırmaları nedeniyle ağız içinde iltihap oluşumuna rastlanabilir. Biberonun iyi temizlenmemesi, çürüğün ilerlemesi, diş çıkarma, travma ve hafif ağız yaralanmaları gibi sebepler bebeklerde ağız içi enfeksiyonlarına neden olabilir.
Çocuklarda diş eti iltihabı, yiyeceklerin diş etine sıkışması ve çıkarılmaması sonucu da sıklıkla meydana gelebilir. Ayrıca düşme, yaralanma gibi travmalar, diş değişimi döneminde alttan çıkan dişin zorlanması gibi nedenlerle de iltihaplanma oluşabilir. Gerekli ağız bakım ürünlerinin kullanılmaması ve ağız hijyenine dikkat edilmemesi de apse oluşumunun nedenleri arasında sayılabilir.
Çocuk ve Bebek Diş Eti Şişmesi Şikayetleri
Çocuk ve bebeklerde diş eti şişmesi şikayetlerine huzursuzluk, ağlama, ağrı, sızı, diş etlerinde kızarıklık ve ateş eşlik edebilir. Şikayetlerin giderilmesi için uzman hekimlerden destek alınabilir. Eğer diş etine bir şey sıkışmışsa doktor dikkatle, lokal anestezi altında bölgeye müdahale edebilir. Kimi durumlarda müdahale öncesi antibiyotik kullanımı gerekli görülebilir. Geçmeyen ağrılar için operasyon sonrası ağrı kesici reçete edilebilir.
Bebeklerdeki diş problemlerinde uzmanların kontrolleri sonrasında semptomların azaltılabilmesi için müdahaleler yapılabilir. Ancak tıbbi olarak diş çıkarma sürecini hızlandıracak bir çözüm yoktur. Semptomlar hafifletilerek gerekli hallerde ilaç desteği ile tedavi gerçekleştirilir, uzman kontrolleriyle enfeksiyonun ortadan kaldırılması sağlanır.
Çocuklarda Diş Apsesinin Önlenmesi
Diş enfeksiyonlarının önlenmesi için düzenli diş temizliği büyük önem taşır. 2 yaşından itibaren diş fırçası ve diş macunu kullanımının alışkanlık haline getirilmesi ebeveynlerin görevidir. Rutin diş hekimi kontrollerinin yapılması çocuk ve bebek diş eti iltihabı için erken teşhise imkan verir. Anne babalar da ara ara çocukların dişlerini kontrol etmeli ve onların şikayetlerine kulak vererek uzman hekimlere başvurmalıdır. Eğer apse erken dönemde fark edilemezse yaygın inflamasyona ve daha ciddi sorunların oluşmasına neden olabilir.
Düzenli diş hekimi kontrolü ve temizliğe yardımcı uzman bakım ürünleriyle çocuklarınızın güvenle gülümsediğine şahit olabilirsiniz. Bebek ve çocukların düzenli ağız bakımı için siz de Signal ürünlerini tercih edebilirsiniz.